Ett glas vin på terrassen

Vårplaner: terrass

Med snö och rusk ute känns det lite avlägset att tänka på våren. Faktum är att jag har ett privat projekt på gång som jag sätter igång med till våren. Jag jobbar ju inom bygg så det känns nästan lite överambitiöst att tänka på byggprojekt på fritiden men jag behöver verkligen en ny terrass.

Terrass för sena sommarkvällar

Villan som jag köpte för några år sedan har en ganska stor tomt i söderläge. Det är ingen sjöutsikt även om det inte är allt för långt ner till kusten. Men jag gillar utsikten. Huset ligger lite upphöjt och i skogsbrynet. Skog i norr och en svagt sluttande slätt i söder. En kilometer bort ligger nästa skogsbryn. Har ett par grannar längre ner men i princip är det obebyggd mark vi talar om. Man får en känsla av frihet på något sätt när det inte är så tätt mellan husen.

Har ofta suttit ute på gräsmattan och blickat ut över slätten. En underbar plats under sena sommarkvällar. Gärna i sällskap av några kompisar och en grill. Nu är min tanke att det vore mycket bättre om det fanns en riktigt terrass. Det blir på något sätt lättare att gå ut spontant och sätta sig i solen eller käka lunch ute i det fria på helgen eller semestern om det finns en terrass.

Jag har ett eget sparande men jag skulle inte vilja nagga av det för att bygga terrassen. Har inget lån på huset och kanske skulle jag kunna belåna det för att få en låg ränta. Samtidigt är räntorna så låga ändå så kanske använder jag någon låneförmedlare istället för att teckna ett privatlån. Vi får väl se vad långivarna erbjuder för räntor. Blir det stor skillnad får jag lov att knalla ner till banken och ta ett snack om ett bolån. Annars kör jag på ett privatlån helt enkelt. Har inga lån eller krediter så jag har nog en ganska så bra kreditvärdighet skulle jag tippa på.

Får väl se när jag kan sätta igång och bygga. Behöver förbereda med plintgrund och det kan jag väl börja jobba med så snart marken tinat. Själva bygget kan jag säkert komma igång med under maj. Innan sommaren börjar på allvar ska terrassen vara klar i alla fall!

Gräsmatta
Fin gräsmatta i söderläge. Behöver bara en terrass också.

3 kommentarer på ”Vårplaner: terrass

Kommentarer är stängda.