Segelbåt i Öregrund

Utflykt till Öregrund

Idag har vi varit ner till Öregrund en sväng. Jag, Rocky, Billy och Elin. Vilket gäng! Det är skönt att åka iväg en sväng när det är helg. Man fastnar så lätt i rutiner när man är hemma. Speciellt när man har egen firma som jag har blir det mycket jobb om man inte rör på sig. Jag är i och för sig ute ganska mycket i jobbet, men ni förstår vad jag menar. Kul också att tillbringa lite kvalitetstid med mina nära och kära. Öregrund ligger inte alls långt ifrån där vi bor. Det tar faktiskt bara 20 minuter med bilen så vi brukar åka dit lite då och då när vi är lediga.

En fin liten stad

Har alltid gillat Öregrund på något sätt. Det är en fin liten stad. Vi var där ganska ofta när jag var barn. Det är så klart vackrast på sommaren då alla småbåtar ligger i hamn och man kan känna doften av rökt fisk i luften. Men även så här en halvsolig lördag i februari är det trevligt. Öregrund har ett litet fiskeläge och en mycket liten hamn. Vi promenerade längs med kajkanten och ut mot färjan som går till Gräsö. Det blev ingen tur ut till Gräsö den här gången – det spar vi tills det blivit lite bättre väder.

Vanlig syn om sommaren i Öregrund
Vanlig syn om sommaren i Öregrund

Rocky och Billy var hur glada som helst av att få komma ut en sväng. De var väldigt snabba att hoppa ur hundburen i bilen. Frisk luft och lite solsken verkar det som om alla blir glada av – även hundarna. De har också ett ganska så stort behov av motion. Jag kan intyga att de har en positiv inverkan på mig och mina ambitioner att motionera också!

Snabbvisit hos brorsan

Och så bor ju brorsan i Öregrund också tillsammans med sin familj. Vi tittade faktiskt förbi hemma hos dem och blev bjudna på nybakade bullar och saft. Härligt! Nu är det bara lite mer solsken som fattas så kan man nästan bege sig ut på terrassen. Berättade om mina planer att bygga en ny altan framåt våren och brorsan anmälde genast sitt intresse att hjälpa till. Jag frågade faktiskt inte! Jättetrevligt att få sällskap.

1 kommentar på ”Utflykt till Öregrund

Kommentarer är stängda.