Skiss

Uppgraderar kontoret

Har man egen firma har man egentligen två jobb känns det som. Själva arbetet och på det tillkommer administration. Jag har inte svårt för pappersarbete men ser det väl mer som ett onödigt ont. Hur som helst vill jag att det ska vara ordning och reda på mitt kontor. I villan har jag ett rum som fungerar som kontor. Har bestämt att det ska vara 100% kontor så där tillåts varken garderob, hundar eller annat privat. Föredrar att ha det så. Går jag in där jobbar jag. När jag lämnar kontoret tänker jag inte heller längre på fakturor, offerter och bokföring utan kan koppla av helt och hållet. Fungerar bra för mig.

Nytt arbetsrum
Nytt arbetsrum

Köper Mac mini och ny skrivare

Nu så här kort efter att vi ringt ut det gamla året och ringt in det nya slänger jag ut min gamla desktop-pc. Det var verkligen på tiden. Jag tror jag köpte den för 8 år sedan när jag grundade firman. Då var den typen av datorer redan på väg bort från marknaden men jag köpte den på rea och kände mig nöjd. Den har funkat bra genom åren men nu är det dags för något som jag kan jobba lite smidigare på. Förbereder en hel del offerter med tillhörande skisser och jag vill att det ska se snyggt ut.

Efter att ha spanat runt en del landar det på att jag köper en Mac mini en lite större skärm som jag beställer separat. Behöver utskrifter som är snygga också. Behöver en färgskrivare så att presentationerna blir fina. En fråga som jag funderat länge på är om jag ska välja bläckstråleskrivare eller färglaserskrivare. Har kört på laserskrivare hittills och det har varit praktiskt, men jag förstår att bläckstråleskrivare har sina tydliga fördelar. För mig är det väl viktigast med kvaliteten som blir bättre med färgpatroner jämfört med laser. Billigare blir det också. Både själva skrivaren och färgpatronerna är billigare än för laser så det landar nog på att jag köper en bläckstråleskrivare.

Funderar också på om jag ska köpa ett nytt skrivbord med tillhörande lådor och hylla. Vore skönt att få det gjort samtidigt som jag ändå uppgraderar dator och skrivare. Det är väl en sådan grej man själv skulle ta och bygga men det kräver sin tid.

1 kommentar på ”Uppgraderar kontoret

Kommentarer är stängda.