Stranden i Barcelona

Tillbaks från Barcelona

Nu var det länge sedan jag skrev något igen. Jag vet, man ska skriva regelbundet på bloggen, men det har varit lite körigt. Mycket med jobbet och så. Nu så har jag precis kommit hem från fotbollsresan till Barcelona. Vilken resa! FC Barcelona vann som bekant med 2-0 mot Atlético Madrid. Behöver jag skriva att stämningen var underbar på arenan? Barcelona-fansen vrålade när Luis Suarez och Leo Messi gjorde ett varsit mål i 85:e respektive 87:e minuten. Snacka som sista minuten!

Barcelona – en stad att återvända till

Om det är någon av er läsare som har varit i Barcelona får ni gärna dela med er av era intryck med en kommentar. Jag har i varje fall mina favoriter. Så här ser det ut:

  1. Tapas
  2. Vino tinto
  3. Stranden

Tapas: härlig mat

Jag älskar god mat och finns det något bättre sätt att prova på olika maträtter än med tapas? Tapas är som bekant det spanska namnet för plockmat. Det går ut på att man beställer in ett antal små portioner. Sedan kan kompisgänget eller familjen eller vem man nu är ute med dela på maten. Man provar på lite av allt.

Det är egentligen ingen som vet vad namnet ”tapas” kommer ifrån, men en historia säger att det kommer från ordet ”tapar” som betyder täcka. Barerna brukade täcka över glasen med ett litet fat för att flugorna inte skulle trilla ner i vinet. Då blev det perfekt att lägga på en bit mat på locket i samband med servering för att göra gästerna extra glada. En annan historia säger att det blev ett tvång att börja servera smårätter till drycken för att hålla berusningen på en OK nivå. Hur som helst, gott är det!

Tapas i Barcelona
Tapas i Barcelona

God dryck

Till våra tapas blev det också ett och ett annat glas rödvin. Men i ärlighetens namn blev det mest öl för oss. Vin och fotboll går väl inte riktigt ihop, eller hur? Älskar ju öl också. Nu finns det en hel del mikrobryggerier i Spanien så vi hade inga problem att upptäcka Barcelonakulturen ur ett öl-perspektiv heller.

Strandhäng

Stranden var härlig även om det inte var säsong. Vi svenskar kräver inte så mycket i form av sol och värme för att bli nöjda. Spanjorerna verkade inte vara så kräsna de heller. Det var populärt med beachvolley till exempel även när det var lite mulet någon dag.

Självklart såg vi flera av sevärdheterna också. Kanske kan jag återkomma i ett senare inlägg för nu meddelar Rocky och Billy att det är dags för promenad.

1 kommentar på ”Tillbaks från Barcelona

Kommentarer är stängda.