SBB köper Hemfosa!

SBB köper Hemfosa!

Som jag skrev i mitt förra inlägg så börjar jag känna av lågkonjunkturen lite i mitt företag. Bygg- och fastighetsbranchen är lite väl seg just nu. Det märks också på börsen, företag som Oscar Properties går verkligen inte som tåget. Men för andra bolag går det bra. Jag äger lite aktier i Hemfosa, som är ett fastighetsbolag som hyr ut till stabila kunder som skolor och polis och liknande. I veckan lade SBB ett bud på alla aktier i bolaget, både de vanliga aktierna och alla preferensaktier.

Hemfosa: En bra affär

Hemfosaaktien har varit en bra affär för mig. Jag köpte den för några år sedan och har fått mer än 100% avkastning på den. Jag har också fått utdelning då de knoppade av Nyfosa som också är ett fastighetsbolag. Budet från SBB är dels en del i kontanter och dels en del i nya aktier i SBB. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, om jag ska sälja dessa SBB-aktier eller om jag ska behålla dom. Det är ju så löjligt svårt att veta vilka som egentligen är de bästa aktierna att investera sina pengar i.  Men som småföretagare är det i alla fall helt klart att man måste se om sit hus och se till att man har en plan för pensioneringen, för jag litar inte ett dugg på att svenska staten kommer ta hand om mig när jag blir gammal. Jag vill helst köpa aktier med hög utdelning. Utdelning är när företaget skickar vidare en del av sin årliga vinst till aktieägarna, och jag gillar att få en slant i avkastning varje år att göra något ”kul” med. Kul i den betydelsen att jag köper nya aktier för de pengarna 😉

Livet rullar på

Annars då? Inget speciellt händer i mitt liv. Jag har provat på lite Agility med hundarna den senaste tiden. Om vi säger så här: Billy har mycket lättare för det där än Rocky… båda tycker det är väldigt roligt, men Billy fattar direkt vad han ska göra. Rocky däremot… hoppa över hinder är roligt, men springa i tunneln, nix!

Elin knegar också på. Vi har pratat om att sticka någonstans över jul och nyår, bara vi två. Det är så mörkt och tråkigt i Sverige på vintertid, jag skulle behöva lite sol och värme. Samtidigt så har man ju alla släkttraditioner med dopp i grytan och dans kring granen som folk förväntar sig att man skall göra, i år igen. Vi får se helt enkelt vad det blir!