Resa till Karibien på kredit?

Resa på kredit

Kan inte säga att tanken inte slagit mig på senare tid. Stabil lön har man ju. Varför inte lyxa till nästa semester med något vansinnigt på kredit? Så länge krediten går att betala tillbaka och faller inom ens budget—varför skulle det då vara fel? Precis hemkommen från Barcelona så börjar det ju genast dra lite i resetarmen!

Många långivare erbjuder idag lån till resor och att hitta långivare för att finansiera en resa är inte alls svårt idag. Enklare är det också att räkna på lånet och se om man kan betala för det eller om det hade kostat allt för mycket. Jag spenderade dagarna innan påsk åt hobbysökning och räknade lite på eventuella lån för eventuella resor i framtiden.

Karibien på kredit?

Ponera att man skulle ta och resa till Karibien och njuta av en härlig, 5-stjärnig resa. Hur mycket skulle det kosta? Vanligtvis brukar jag spendera allt mellan 5000 till 10000 kr på en resa. Jag är ju en hyggligt van resenär som brukar kunna hitta bra priser. Då ingår biljett, hotell och hela kalaset. En resa att aldrig glömma till Karibien hade kostat ca 16000 kr per person. Då är det all-inclusive på ett femstjärnigt hotell som man spenderar sina dagar på. Låter lite dyrt? Ja. Ponera nu att man betalar för halva resan som vilken resebiljett som helst — d.v.s 8000 kr betalar man i förväg och därefter tar resten på kredit. Man ansöker alltså om ett litet kreditlån på 8000 kr—hur mycket hade det kostat var månad för att återbetala? Svar: nästan ingenting!

Jag använde mig utav Ferratum för att väldigt ytligt jämföra lite och se hur mycket priserna hade varit för ett lån på 8000 kr för en drömresa. Till min överraskning så var priset endast 500 kr per månad om man önskar betala tillbaka hela lånet på 1 år. Detta är inte alls så farligt! 2 veckor i Karibien för 500 kr/månad i 1 år? Jag betalar mer för Netflix och ViaPlay idag!

Banta vardagsutgifterna

Började inse lite lätt att lån inte alls är så farligt. Om man säger upp sina streaming-prenumerationer… prenumerationer som man knappt använder numera och istället valde att resa någonstans oförglömligt en gång om året för en ”fast” månadskostnad på 500 kr/år, hade det funkat ypperligt. Säger jag upp ViaPlay och Netflix så kan jag väldigt enkelt ersätta dessa med 1 drömresa varje år för endast 8000 kr/år. Därefter tillkommer lånekostnaden som jag annars hade lagt på ViaPlay och Netflix.

För mig låter detta intressant och definitivt något att prova. Den ända kvarstående frågan är vart någonstans man ska resa. The sky is the limit här. En sak är säker. Nästa resa ska verkligen bli en drömresa.