Te som present

Present till en teälskare

På söndag ska jag och Elin på födelsedagskalas. Elins mamma fyller nämligen år och det ska vi så klart fira! Det är hennes 60-årsdag. Jämnt årtal är ju fin-fint även om hon själv nog mest fokuserar på att gå i pension om några år. Hur som helst blir det kalas och vi har varit ut och letat efter en lämplig present.

Att välja present

Hur köper man en present till en 60-årig kvinna? Man måste nog känna personen i fråga väl för att det ska bli rätt. Jag har en känsla för att många i den åldern mest är less på alla prylar som ligger och skräpar. Den bästa presenten är besök av släkt och vänner och så vidare. Det är väl så det brukar låta. Samtidigt vet jag hur bra det kan bli om man verkligen träffar rätt. De flesta älskar att få en present. Om någon har lagt ner tid på att försöka hitta den perfekta presenten är det ännu trevligare.

Vårt val: tekanna

Jag vet att Elins mamma inte läser min blogg så det är tämligen säkert att avslöja vad vi köpte för något. Elins mamma älskar te. För henne är det inte bara ett substitut för kaffe. Det är en livsstil och en hobby. Jag vet inte hur många olika tesorter hon har egentligen. Där finns te från hela världen och i alla möjliga smaker och blandningar. Nu är det som så att hennes älskade tekanna råkade fara i golvet för ett par veckor sedan. Elin har vittnat om att det inte köpts någon ny kanna än och jag kan tänka mig hur det måste kännas för en teälskare. En ny tekanna blir därför den perfekta presenten.

Efter en del letande fastnade vi till slut för Picco tekanna från London Tea Exchange. Den är gjord av Borosilikatglas och rymmer 500 milliliter. Snygg och praktisk på samma gång. Jag tänkte att det måste passa henne perfekt. Vi köpte också till en tevärmare (ni vet en sådan där tillsats med värmeljus). Nu tror jag inte hon kommer att använda tevärmaren så mycket till vardags men det kan ju vara trevligt när gäster kommer på besök.

Kanske var det så här det gick till när den gamla tekannan gick sönder.
Kanske var det så här det gick till när den gamla tekannan gick sönder.

1 kommentar på ”Present till en teälskare

Kommentarer är stängda.