Fantomen - vilken nostalgi!

Nostalgitripp

Nostalgi – är det inte en härlig känsla? Jag är säker på att ni vet precis vad jag menar. En känsla, ett minne, från det förflutna som betytt riktigt mycket. På något sätt blir det fina minnet ännu härligare med tiden. Vi glömmer en massa oviktiga detaljer men låter de bästa minnena mogna och förvandlas till nostalgi.

Antikrunda med kaffe

Äh… nu blev jag väl lite flummig kanske. Grejen är den att jag blev sådär grymt nostalgisk för ett par dagar sedan. Jag och Elin hade varit i Uppsala över dagen. Vi besökte ett par goda vänner som jobbar vid universitetet. Mycket trevligt var det med gott sällskap och en lång promenad i solen. Sedan käkade vi en fantastisk lunch nere på stan intill Fyrisån. Toppendag.

Nåväl. På väg hem från Uppsala, på vägen mot Öregrund, stannade vi till vid en sådan där gammal antikaffär längs vägen. Ni vet, det står ”Antik” på en skylt som pekar in mot någon gård. För det mesta kör man förbi men då och då får man ett infall och svänger in. Ibland finns det ett fik på gården och det var faktiskt därför vi svängde av. Vi stannade för en kopp kaffe och the och passade på att ta en titt på alla de gamla nostalgiska föremålen som fanns till försäljning.

Återupptäcker Fantomen – härlig nostalgi

Man hade inrett ett hörn som ett barnrum från 80-talet. Här fanns en halvt utdragen leklåda under sängen fylld med leksaker från det härliga 80-talet. Bilbana, LEGO och ett helt gäng He-Manfigurer.

På skrivboret stod det en Loranga och en sådan där röd bildtittare med diabilder på en rund skiva (har nog aldrig vetat vad de egentligen heter). Viktigast av allt: där fanns en hel hög med Fantomentidningar! Jag älskade fantomen som barn. Elin som hört mina berättelser kan intyga! Hon köpte faktiskt nyligen ett riktigt trevligt Fantomenspel för två spelare där man kan välja att vara Fantomen eller Diana. Kanonbra spel. Rekommenderas!

Hur som helst väckte den där högen med Fantomentidningar en obeskrivlig nostalgikänsla. Självklart prenumererade jag på Fantomen. Sparade varje tidning. När det gått ett tag var det dags att läsa de gamla numren igen. Speciellt kul var det när nån kompis hälsade på eller sov över. Då kunde vi bläddra i tidningarna i timmar. Nu vet jag inte var jag lagt alla mina gamla serietidningar, men de ligger nog någonstans på vinden hemma hos mamma och pappa. Jag köpte med mig ett nummer för säkerhets skull. Hittade också en Fantomenaffisch som jag ska rama in och hänga i hallen. Toppendag, som sagt.

För övrigt: Hittade förresten en trevlig sajt som heter Domainstats.com där jag reggade mig för att följa hur min blogg utvecklar sig.

1 kommentar på ”Nostalgitripp

Kommentarer är stängda.