Julafton i Öregrund

God Jul!

Nu ska jag strax packa in klapparna i bilen och fara ner till brorsan i Öregrund. Vi ska fira jul där tillsammans med mamma och pappa. Elin ska självklart med så jag ska hämta upp henne på vägen. Rocky och Billy följer med också.

Julfirandet hos oss

Julen är kanske inte lika viktig nu för mig som den var en gång i tiden men jag tycker det är trevligt att fira tillsammans med släkten. I år är vi som sagt hos brorsan och hans familj. De bor härligt nära färjeläget i Öregrund. Utsikt ut mot Gräsö. Det är en plats som man snarast kan beskriva som ”idyllisk” oavsett om det är vinter eller sommar. Det kommer att bli trevligt!

Förra julen var det jag och Elin som stod för kalaset här i villan. Inte lika idyllisk miljö kanske men det blev fint det också. Tidigare firade vi alltid hemma hos mamma och pappa i Östhammar. När brorsan bildade familj blev det lite för trångt hemma hos mamma och pappa så då sa vi att vi får turas om var vi ska fira.

Taxen Berra under julgranen
Brorsans tax heter Berra. Återstår att se vad Berra tycker om Rocky och Billy. 🙂

Att ge bort något

Vad är en jul utan julklappar? Jag tycker i ärlighetens namn att själva julruschen är fjantig. Alla ska ut samtidigt och handla julklappar. Trängas och svettas i fullsmockade affärer. En dag senare reas samma varor ut för upp till halva priset. Samtidigt tycker jag att det hör till att ha julklappar på julafton. Brukar försöka hitta något som är lite mer unikt och originellt. Sådana prylar reas sällan ut heller så det är ett plus. Sedan brukar jag se till att handla julklapparna ganska tidigt innan det blir panikartat i butikerna. En del saker köper jag hem från nätet. Med god planering brukar det mesta kunna ordna sig.

Tycker om att både ge och få julklappar. Läste för någon dag sedan att man mår bättre av att ge en present än att få en. Det kan jag nog förstå rent teoretiskt men ska jag vara ärlig är det nog lika roligt att ge som att få. Men det är förstås själva gemenskapen som är den riktiga behållningen. Vi är lite speciella i familjen och försöker nästan överträffa varandra med julklapparna. Inte vem som köper dyrast pryl direkt utan vem som köper de smartaste julklapparna. Förra julen köpte jag en Legorobot till brorsans son. Gissa vad han köpte till mig? En Legorobot! Passar stor som liten. Kul hade vi – det kan jag lova!

Då så var det dags att fara ner till Öregrund.

God Jul på er!

PS: inför det nya året reggade jag bloggen på domainstats, får se om jag får lite mer trafik nu 🙂

2 kommentarer på ”God Jul!

Kommentarer är stängda.