Flytt till Saltsjöbaden - havet

Flytt till Saltsjöbaden

Idag blev det min första lite längre tur med XC60:an. Lång och lång, jag och Elin var ner till Stockholm under dagen för att hjälpa gamla vänner att flytta. Det blev i alla fall några mil bakom ratten och en liten sträcka på motorväg. Känns bra att lära känna bilen i alla lägen. Skönt drag på påfarten och stabil i motorvägshastighet. Ja, något annat hade ju varit otänkbart förstås. Rocky och Billy var självklart med i bagageluckan. Vi fick alltså även chans att prova och utvärdera den nya hundburen. Funkade klockrent.

Flytt till villa med havsutsikt

Våra vänner har gjort något som jag tycker är ett smart drag. De har sålt lägenheten i innerstan och flyttar ut till havet. De har hittat en jättehärlig villa med havsutsikt i Saltsjöbaden. Det är en sådan där plats som man bara känner att ”här vill jag bo” så fort man kliver in på tomten. Det är galet vad mycket hus man kan få för pengarna om man flyttar ut från innerstan.

Öl i låda
Det blev flyttöl också men vi var tvungna att fara hemöver.

Nu bodde våra vänner på Östermalm så det är klart att priserna där är ju extra dyra. Plötsligt har de nu lite över 200 kvadratmeter boyta, en enorm altan, en lätt sluttande trädgård som säkert är på drygt 1000 kvadratmeter med fruktträd och allt. Havsutsikt är så klart extra härligt att ha. Ändå har de bara 30 minuter med bil in till Stockholm city där de bägge jobbar. De kan resa tillsammans både till och från jobbet i princip varje dag.

Det blev en hel del bärande men vi var ett litet gäng som samlats så det gick ganska smidigt. Sedan visste vi redan att de hade ordnat med flyttstäd Stockholm så vi behövde inte bry oss om att städa. Bara att bära. Under tiden vi flyttade sprang Rocky och Billy runt ute på gården. De är vana att vara ute i kylan så de var inte alls ledsna för det – tvärtom!

Om ni frågar mig kommer våra kära vänner även att behöva hemstädning Stockholm snart med tanke på de stora ytorna. Ett par ungar till på det så kommer det säkert bli ont om tid och då kan jag tänka mig att man gärna lämnar hemstädningen åt någon annan. I alla fall en eller två gånger i månaden. Hemma städar jag själv och tycker faktiskt det är ganska avkopplande, på en söndag till exempel. Så länge det inte känns som ett måste är det lugnt.

1 kommentar på ”Flytt till Saltsjöbaden

Kommentarer är stängda.