Behöver ny skäggtrimmer

Behöver ny skäggtrimmer

Igår följde jag med kusinbarnet Jonas på en studiecirkel i trading. Hade bara tänkt skjutsa honom dit men på väg in byggnaden träffade vi föreläsaren. Det var Anders, en gammal barndomsvän! Tänka sig! Det blev att jag hängde med in på föreläsningen ändå. Anders är riktigt duktig. Har jobbar som ekonom och pysslar med swingtrading som hobby.

Hur som helst hade jag tänkt fixa skägget och ta en dusch efter jobbet innan jag gav mig av ner till Öregrund där studiecirkeln skulle äga rum. Lättare sagt än gjort visade det sig. Min gamla trogna trimmer small till efter att jag klippt ungefär halva skägget. Jag såg med andra ord inte riktigt klok ut när jag kom till studiecirkeln! Anders tittade på skägget och undrade vad jag sysslar med nu för tiden. Jag berättade. Förklarade också att trimmern lagt av. Haha!

På jakt efter ny skäggtrimmer

Nu måste jag illa kvickt köpa en ny trimmer. Jag har en ohyggligt kraftig skäggväxt och behöver en bra trimmer för att för att vårda skägget. Gillar inte att raka av mig skägget och har för jämnan en skäggstubb på några millimeter.

Frågan är – vilken skäggtrimmer är bäst? När jag letade efter en skäggtrimmer på nätet snubblade jag över en jämförelse som utsåg Philips 9000 som bäst i test. Bland annat har tidningen M3 rekommenderat den. Den har tydligen någon form av laserfunktion. Låter farligt. Säkert mest marknadsföring. Hur som helst räcker batteriet i 80 minuter på en enda laddning och den tål vatten. Perfekt! En tusenlapp kostar den och det är väl inte så farligt kan man tycka.

Alternativet är Moser 1902 som kostar ungefär lika mycket som Philips-apparaten. Jag kände inte till namnet men tydligen är det en berömd tillverkare av just trimmers. Det som var tufft med just denna skäggtrimmer var displayen som visar hur många minuter batteritid det är kvar. Coolt!

Köper på nätet

Det var länge sedan jag köpte elektronik i butik. Nästan alltid är det billigare på nätet känns det som. Om jag verkligen måste känna på produkten besöker jag butiken. Men det är faktiskt sällan just den produkt som jag vill köpa finns inne. För andra saker än elektronik kan det vara lite annorlunda. När jag skulle köpa hjälpmedel åt farfar för ett tag sedan tyckte jag inte alls att det var så bra utbud på nätet. Fixade det därför i Stockholm istället.

Barberare
Det blir till att besöka barberaren tills dess att min nya skäggtrimmer kommit.