Min polare Erik kan vi reta varje år. Han fyller nämligen år den första maj, ”arbetarnas egen dag”. Det blir inte mindre roligt att reta honom då han är en stockkonservativ chef i sitt familjeföretag. Mamman och pappan är huvudägare, men de ska snart pensionera sig, och Erik ska ta över då är planen. I vilket fall som helst så fyllde han jämt igår. 40 bast för att vara exakt. Det blev en rejäl baluns med oss grabbgänget igår, med öl- och whiskyfrukost, limousineåkning, och grillning på landet.
Samling i Vita Bergparken
Vi träffades allihopa, sex grabbar i sina bästa år, i Vita Bergsparken i Stockholm. Vi är ju duktiga pojkar som lyssnar på Folkhälsomyndighetens rekommendationer med att hålla avstånd och liknande. Så planen är ju att vara utomhus så mycket som möjligt. Vi startade med en öl- och whiskeyprovning: Erik hade köpt i princip alla olika flaskor som Brygghuset Finn har på Systembolaget, och vi gick igenom dom. Från den ljusaste lagern till den mörkaste portern. Bryggeriet har dessutom gjort ett samarbete med Mackmyra Whisky i något som heter Derailed Bourbon Bock, som är Finns dubbelbock som lagrats på Mackmyras gamla whiskyfat. Den var fantastisk! Vi avrundade sedan med en stänkare av Mackmyra Svensk Rök.
Limousine till landet
Erik hade förvarnat om grillning, så jag hade kikat lite var han hade tänkt slå upp grillen. Jag blev lite förvånad när klockan blev 11 och Erik packade ihop grejerna och sa att ”nu går vi ner till vägen”. Där svängde precis en stor jäkla Hummer H3 limousine in på parkeringen. Vi skulle tydligen åka ut till Eriks sommarställe på Värmdö. Snacka om att åka ståndsmässigt! Egentligen hade vi planerat en tur till Casino Cosmopol, men de har ju stängt nu på grund av Covid-19. Nåväl: Whiskyflaskan tömde vi i limon. Det är verkligen inte alla dagar man kan säga att man åkte en sådan här limousine i Stockholm! Tur bara att man slipper fickparkera med en sådan, en privatchaufför ingick såklart i paketet.
Grillning
När vi kom fram till Eriks stuga så hade han fixat en kock som stod och brassade käk av bara sjutton. Kolgrillad entrecote med bakpotatis är så gott! Stora fina perfekta köttbitar. Erik berättade att han köpte dom hos den lokala slaktaren på Värmdö, som i sin tur slaktar djur från trakten. Lokal mat är helt enkelt det bästa som finns att äta. Speciellt i dessa Coronatider så måste man tänka på att hålla den lokala företagsverksamheten igång.